(Viime viikon) torstai on toivoa taynna, ምሽ፧

Thursday, October 27, 2011

Pakko, pakko, pakko… Pakotettava itsensa. Taisi unohtua ottaa vesipullo mukaan hotellilta, harmi kylla. Kohta olisi varmaan ሰዓት ምሳሕ (se’At m’saH, lounasaika), jos vaan loytaisi jonkin hygienialtaan ok-paikan jossa tarjottaisiin muutakin kuin injeraa.

Tarinointia muistikirjasta kopioiden jatkakaamme siis nyt eiko mita tah.

~to 20.10.

KAIKKI TIET VIEVAT ROOMAAN
(ja taysin pimennetyssa koneessa on vaikea kirjoittaa – etenkin jos nostaa kynan paperista)

Ennen koneen Roomaan laskeutumista olin jonkinlaisessa valitilassa, en kunnon unessa, mutta en taysin valveillakaan. Pari kertaa Adel edeltavalta rivilta huikkasi ድቀስካ፧ (tai jotain sinne pain, siis d’k'eska, nukutko?) Mutisin vastaukseksi jotain tyyliin ፍርቂ (= f’r'k’i, puoli, kun en kieliopillisesti oikein osaa sanoa puoliksi) tai ዳርጋ (= dar’ga, suunnilleen).

Adel oli jossain vaiheessa maininnut etta Roomassa koneeseen tulee porukkaa ja niinhan siina (kannaltani) valitettavasti kavikin. Kerkesin jo ihmettelemaan ettei tallaisella koneentayttoprosentilla voi reitti Ruotsin ja Etiopian valilla kannattaa.

Tai no, ei kai pitaisi valittaa sen enempaa. Sain olla yksi niista, oh, etuoikeutetuista joka EI joutunut luovuttamaan rivin keskipaikkaa kanssamatkustajalle. Tosin omissa tavaroissa oli siirtamista kun olin valilaskun aikana hienosti olemaan sopivasti vuoroillani kaikkien kolmen paikan kohdalla (ja olin tyontanut tavaraa istuintaskuihin katsomatta sinne sen tarkemmin). Ikkunapaikan, jossa olin ajatellut torkahdella paa ikkunaan nojaten, nimittain oli saanut itselleen hiljainen, yksinaiselta vaikuttava vanhempi italialaisnainen. (*)

Tosin ei Etiopiassa, tai matkalla sinne, pitanyt olla trooppinen ilmasto – ainakaan sinne osaan maata minne itse olen suuntaamassa. Ihmisia taynna oleva kone kenties nostaa lampotilaa. Ilman puvuntakkia ja villaneuletta.

Ah, suolakekseja Saksasta Itavallasta (okei, ainakin etiketti on saksaksi). With compliments, Ethiopian / የኢትዮጵያ.

Rannekellon sain siirrettya etiopialaiseen aikajarjestelmaan vaikka kelloani ei sita varten olekaan suunniteltu. Siispa kuusi tuntia eteen-/taaksepain, niin voilà, on saanut selville oikean ajan, ainakin Suomen aikavyohykkeella kesa-aikana. Etiopiassa ei noudateta erityista kesa-/talviaikaa.

Amerikkalaista soopaa televisioruudusta joka on siirtynyt erikoistumisesta maksapotilaisiin (koh) takaisin 50–60-lukujen mustavalkolahetyksiin. Tama patee tietysti vain minua lahimpaan, koneen taaimmaiseen, nayttoruutuun. Grejt.

Sanomalla ሁለት ስፕራይት ቆንጆ ነው (hulet ‘Sprajt’ kondzo nou) sain sentaan kerjattya lentoemoilta kaksi (VAU!) minipurkkia Spraittia arabiankielisilla teksteilla.

Kello sanoo 8:59…ei, 9:00. Siis valitettavasti miinus kuusi tuntia tasta on…oh, paassalaskutaidot heikentyneet huomattavasti tana tietokoneiden ja taskulaskinten aikakautena. 9–3 = 6 tai 9–6 = 3. Eli..oo… Yksi, kaksi, kolme, nelja Sprait, ah…paa tassa tulee kipeaksi.

Eee-eenivei. Koneen arvioitu saapumisaika Addiksen Bolen kansainvaliselle lentokentalle on kello aamukahdeksalta paikallista aikaa.

Jos harrastaisin vedonlyontia, voisin arvuutella lukijoilta..ai niin kelta..eivathan nama lentokonestoorit ole edes lahellekaan reaaliajassa! No siis. Ash-poh! Kuitenkin. Kuinka monta tuntia saan nukuttua ennen Addista, kertoimineen yksiristikakkosineen kaikkineen.

* = Josta selvisi myohemmin lennon aikana etta hanella oli pahoinvointia. As an interesting detail, of koors.

 1. Fiske mannen
  October 28th, 2011 at 21:11 | #1

  Hey!

  You can imagine reading (or rather listening) this comment with an American accent.. I just thought that it would make this comment sound more like me! :) It’s great to hear that you are doing (supposedly) well and I really wish you will have many more exciting experiences during your trip. I’m happy to read this blog and I wish you will come back safe and sound.

  With brotherly love,

  Fisuuu

Comments are closed.
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Max visitors today: 3 at 12:08 am UTC
This month: 5 at 12-06-2021 09:18 pm UTC
This year: 21 at 03-03-2021 12:14 pm UTC
All time: 181 at 07-23-2013 08:30 am UTC