እዚ ግን እንታይ ማለት እዩ፧

ግን ብሽወደኛ ቋንቋ… እሺ፡ jag försöker då, på klarspråk alltså.

Alltså, vad ÄR detta?” frågar du kanske. Och det är faktiskt rätt så bra fråga. Men tyvärr inte ens jag (kan väl refereras som person vid namnet “F“) kan fullständigt förklara det hela. Skulle ta alldeles för länge. Och jag som en ordentlig invånare i Sveariket försöker värja min anonymitet (svennebananer, alla dessa portkod och deras tvångsmässiga behov för privatliv, PFFFTTT *).

Om jag berättade alldeles för många detaljer skulle det väl vara ännu lättare att spåra ner mig. Fast de som är duktiga på sånt kan göra det relativt lätt ändå.

Äsch, kanske mår jag bara inte bra när jag skriver detta. Det hela, eller delar av det, är en berättelse av att vilja må bättre, motgångar, depression, sociala svårigheter, social fobi, Aspergers syndrom, ständig ångest och så vidare, och så vidare. Men framför allt handlar det om en nyckel till [för mig] en helt ny kultur, nya vanor och nya tänkesätt.

Fem år sedan, då jag faktiskt inte ens hade flyttat till Sverige än, visste jag knappt någonting om denna kultur, de här människorna.

Och det finns en massa orsaker som jag inte vill gå närmare in i just nu. Men var icke orolig i det minsta, det handlar om inget olagligt eller inget brottsligt. Inga samband med anarkistiska eller politiska aktiviteter alltså. Som jag har upplevt det, mycket som skrivs på nätet – särskilt om religion och religionsutövare – brukar bli ensidigt förvrängd. Eller åtminstone den ursprungliga meningen bakom orden blir lätt missförstådd.

Berättelsen har (åtminstone någonting) att göra med en person som ska resa till – med alla dessa förbryllande och alla andra konstiga tankar i bakhuvudet – Etiopien. Personen vars tankar få, om ens någon, förstår, personen som försöker dölja sina svårigheter och diagnoser bakom en social roll. För ingen förstår ändå. Så

Det är ingen flytt, det blir nog inte mer än knappt tre veckor. Efter resan är pengarna slut och det stället man kommer tillbaka (?) till är den otrevliga, ytliga, kalla, mörka Norden.

Äsch. Kanske borde jag istället bara ha skrivit ordet “Ingenting” på denna sida och ha gått vidare. De flesta blir ändå inget klokare att ha läst detta ordflod. Tvärtom.

* = Och HUR jag fick en av mina starka åsikter om typiskt svenska drag med i en text som handlar om någonting annat, eller kanske snarare allt och inget? Nej, det vet jag verkligen inte.

Comments are closed.
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Max visitors today: 1 at 01:35 am UTC
This month: 1 at 10-01-2022 12:36 am UTC
This year: 52 at 09-29-2022 09:51 am UTC
All time: 181 at 07-23-2013 08:30 am UTC